Напишете дума/думи за търсене

Когато детето не иска да спи на обяд

Повечето деца се нуждаят от 1 сън през деня, докато навършат 4-годишна възраст.

Между 1 и 2 годинки обаче вашето бебе вече е започнало да развива говорните и когнитивните си умения и това води до известна трудност да го сложите да си легне, без да се противопостави.

Това може да се задълбочи, ако детето спи до по-късно сутринта. По този начин взима от времето си за почивка на обяд. Ако прекарва повече от 12 часа в сън, е съвсем нормално да не чувства нужда да си легне през деня. Ако детето изглежда енергично, игриво и доволно, не е нужно на всяка цена да настоявате да спи. Лесно ще познаете кога малчуганът е уморен - почти сигурно ще плаче, ще се тръшка и ще е изнервен.

Попринцип сънят идва по-лесно след разходка, защото детето е успяло да се налудува на воля и на въздух. То трябва да се е уморило, за да почувства нужда от сън.

Колко време да трае следобедното спане? Всияко е индивидуално, но трябва да знаете, че дори и 30-минутната дрямка е достатъчна, за да се ободри детският организъм. Така че не го насилвайте да спи традиционните два часа. Всеки организъм се нуждае от различно време за сън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ