Напишете дума/думи за търсене

Съвети за безопасност по време на къпане на детето

Банята може да бъде забавно и специално време, което да споделите със своето дете. То също така е и време за внимание и размисли. Следвайте тези съвети за баня, за да се грижите за безопасността на своето мъниче, докато то става чисто до блясък.

1. Първото и най-важно правило е това: Никога, наистина никога не оставяйте своето дете без надзор дори за минута. Децата могат да се нагълтат с вода дори и тя да е с няколко сантиметра дълбочина. Подгответе си предварително всички неща (сапун, кърпа и т.н.), които ще са ви нужни през това време. Дори да звънне вратата или телефона и чувствате, че трябва да вдигнете, завийте детето в хавлия и го вземете със себе си.

2. Не слагайте детето си във ваната, докато водата още тече (температурата й може да се промени или да стане прекалено дълбоко). Направете ваната безопасна: тя може да е прекалено хлъзгава, затова я постелете с гумена, матирана настилка за да бъде седенето в нея по-сигурно. Уверете се, че плъзгащите се стъклени врати са направени от обезопасено стъкло.

Направете водата в банята комфортно топла. Бебетата и децата предпочитат една идея по-студена температура от тази, която предпочитате вие. Не слагайте прекалено много вода във ваната. Не повече, отколкото да покрива кръста (в седнала позиция) при деца и подрастващи.

Научете детето си да седи (не да стои право) във ваната. Сапуните, шампоаните и солите за вана могат да изсушат кожата на вашето дете и тя да започне да се протрива, така че ги използвайте разумно. Те също могат да раздразнят уретрата, което може да доведе до инфекции на уринарния тракт. За да предотвратите седенето на вашето дете прекалено дълго в сапунена вода, отделете време за игра в чиста вода в началото на банята. Запазете прибавянето на сапуна и шампоана за накрая.

3. Не позволявайте на детето си да пипа кранчетата и тръбите, от които идва водата. Дори и да мислите, че не може да ги завърти, то има достатъчно сила, за да го направи - а това може да доведе ди сериозен инцидент. (Можете да пробвате да сложите детето си с гръб към кранчетата.) Дръжте електрическите устройства (като сешоари и маши за накъдряне) далеч от ваната. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ