Напишете дума/думи за търсене

Златните съвети за джогинг по време на разходка с бебешката количка

Безопасността е първото нещо, за което трябва да се напомни, когато става дума за дейност, в която участва и детето ви. Възможно е да правите джогинг, докато бутате бебешката количка, като с това по никакъв начин да не застрашите сигурността на бебето си.

1. Използвайте количка на 4 колела, а не триколка. Триколките на са създадени за това и нямат необходимата сигурност за подобни екстремни дейности. Има специални модели колички, които са създадени за родители, които са почитатели на джогинга. Това обаче не е разумна инвестиция, ако не сте запалени почитатели на спорта и сте родители за първи път. В същото време, противно на казаното за триколките, професионалните джогинг колички са точно с 3 гуми. Те обаче са много по-различни от обикновените. Големи са и са разположени на по-голямо разстояние една от друга, за да създават необхдимата стабилност. Не могат да се сравнят с обикновените бебешки колички с 3 гуми, така че не експериментирайте.

Хубаво е количката да е с надуваеми гуми, защото ще има по-голяма лекота и стабилност при неравности при тичане.

2. Тичайте само на абсолютно равен терен. Ненужно е да се споменава, че няма как да тичате по тротоари и неравни и разбити пътища. Намерете алея, която  да бъде с гладка настилка и да е предназначена за бегачи.

Абсолютно задължително е преди това да сте минавали през мястото, за да се уверите, че няма дупки, големи камъни и възможни опасности. Когато тичате, докато бутате количката, трябва да сте сигурна, че няма да има изненади. Дори и най-малкото камъче може да предизвика опасна ситуация и залитане на бебешката количка.

3. Сложете правилно обезопасителния колан на бебето и поставете комарника. Така няма да има риск в количката да попаднат мушички и други насекоми заради по-високата скорост на движение. Под тичане не се има превид да бягате за норматив, а съвсем лек джогинг, който е като бързо ходене.

4. Избягвайте наклонените повърхности, както и дигиталните устройства. В такъв момент нямате нужда от абсолютно нищо, което да отвлича вниманието ви. Всеки миг невнимание може да ви разсее и да изпуснете от поглед бебешката количка. Бъдете отговорни!

5. Количката ви със сигурност има степени за регулиране на дръжката. Тя трябва да е на такова височина, че, когато я държите, ръцете ви да бъдат сгънати в лактите на 90 градуса. Не трябва да са нито повтогнати нагоре, нито ниско долу.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ