Напишете дума/думи за търсене

Нормално ли е бебето ми да плаче постоянно?

Колкото и невероятно да звучи - да, нормално е. След като вашият педиатър е прегледал детето ви и е казал, че всичко е нормално с развитието му, няма повод за притеснение.

Всяка майка на бебе знае, че плачът от неразположение е различен от този при глад и нужда от сън. Понякога новородените плачат, дори когато не изпитват нито едно от тези неща. Дори и кога памперсът е чист!

Проучване показва, че плачът съставлява от 2 до 3 седмици годишно от живота на едно дете. При някои времето достига до цели 6 седмици. Нещата се успокояват с навършването на 4 месеца и плаченето значително намалява. Това се случва, защото вашето бебе вече има по-големи възможности за комуникация със заобикалящия го свят.

Доказано е, че бебета плачат по-често в късния следобед или при свечеряване. Получава се така, защото в този период детето вече е уморено и напрегнато от деня. Да, малчуганите също имат напрегнати дни!

Когато няма никаква видима причина за плача, наистина изглежда някак странно бебето да проявява недоволство. За съжаление няма кой знае колко обяснения за ситуацията освен тя да бъде отдадена на характер. И все пак има едно нещо, което можете да направите, за да успокоите детето си. Това със сигурност не е енергично люшкане на ръце. Напротив - това само би раздразнило още повече бебето. Вместо това го оставете на спокойствие в тиха среда, далеч от дразнители - като силна светлина и звуци. Нека то се успокои само без вашата намеса. И помнете, че съвсем скоро тези моменти ще бъдат заменени от повече усмивки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ