Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 36

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 36:

Вашето бебче е все по-близко до момента, в който ще може да направи първите си самостоятелни крачки. Може би в момента вече забелязвате как се опитва да го прави, докато се държи за дивана или други мебели, които са му удобни. Можете да му помогнете, като застанете пред него с протегнати ръчички в случай, че падне. Така ще е по-спокойно и ще има смелост.

Не се тревожете, ако във вашия случай е обратното и все още няма признаци за прохождане. Това е напълно нормално. Някои бебчета се развиват по-бавно от други. Влияние над това оказва и генът. Разпитайте кога точно сте проходили вие и таткото на детето и ще добиете представа кога да очаквате същото и при бебето си. 

Важно е да знаете, че сега е времето, в което трябва да свалите матрака на бебешката кошара възможно най-ниско, за да няма риск от преобръщане и падане.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ