Напишете дума/думи за търсене

3 супер храни, които развиват мозъка на детето

Включете задължително в менюто на детето авокадо. Блендирайте го и намажете на препечена филийка.

Здравословното и балансирано хранене е едно от най-важните неща за правилното развитие на детето и най-вече на мозъка му. Той се сформира на 90% до третата годинка, затова трябва да сме особено внимателни при избора на меню. 

Това невинаги се оказва лесно задача - най-вече заради примера от околните деца в парка например. По-важно е обаче какъв пример давате самата вие. Избирайте храни, които дават енергия и полезни вещества на малчугана. Така не само ще го предпазите от наднормено тегло в детска възраст, но ще развивате потенциала и умствените процеси. Вижте кои 6 супер храни да включите задължително в режима му още днес.

1. Авокадо

То е полезна мазнина и подпомага много мисловните процеси. Доказано е, че едно авокадо на ден, подобрява значително здравето и имунитета. Можете да го пасирате и намажете на филийка.

2. Боровинки

Шоколадовите бонбони и лакомства могат да бъдат успешно заменени от вкусните боровинки. Те са истинска здравословна бомба!

3. Спанак

Неслучайно е измислено филмчето за Попай (детски анимационен филм, в който главният герой похапва само спанак, за да е силен и непобедим - бел. ред.). Включете в менюто на детето си зелените листа и ще видите сами положителния резултат. Избягвайте да го сервирате за вечеря, защото дава енергия, което не е особено подходящо преди лягане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ