Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 46

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 46:

Ако все още кърмите, е добра идея да поговорите със своя лекар кога е подходящо да започнете да включвате и кравето мляко в диетата на детето. Също така е хубаво да се поинтересувате по въпроса за отбиването и да решите кога този момент може да настъпи и при вас.

Нека обаче оставим храненето на малко заден план и да видим какво се случва с развитието на мозъка на вашето мъниче. Излишно е да се казва, че той продължава да усвоява всичко, което се случва около него, с много бързи темпове. Ето защо сега е подходящо време да включите в игрите първите книжки с картинки, на които има животни и кратки срички като "па-па" и "бау-бау". Докато ги показвате на детето, правете с ръка и връзката между звуците и картинките. Съвсем скоро с изненада ще забележите, че вашият малък умник ще възпроизвежда съвсем точно как прави агънцето или пък котето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ