Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 21

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 21:

Много експерти съветват детето да не се води на водни занимания преди навършването на 4 годинки. Като причина за това посочват, че на възраст под тази детето няма възможност да се съхранява и пази само от водата. Малцина за тези деца, които имат силата на мускулите да се задържат над водата на 21 месеца. Това обаче не означава, че няма да се възползвате от водата в морето през лятната ваканция за семейството. Специалистите дори насърчават да се топват крачетата на вече порасналото ви бебе, за да може то да свиква с водата около себе си и да му бъде комфортно в нея.

През месец 21 ще забележите, че вашето бебе показва предпочитания към играчките, с които да се забавлява. Това прави времето за игри още по-специално и интересно, защото по време на тях малчуганът показва характер и вкус. Не се притеснявайте, ако вашето малко момченце хареса нещо розово и лъскаво. Това не означава нищо. На толкова малка възраст децата не знаят какво са стереотипи за половете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ