Напишете дума/думи за търсене

Какви са навиците на щастливите майки

СНИМКА: Favim.com

Щастливите майки знаят, че трябва да поглезят и себе си. Понякога купуват една роза, в случай, че никой не се е сетил за тях. Вземат от любимите си шоколадови бонбони или си уреждат кратък масаж.

1. Не се страхувайте да искате помощ

Щастливите майки не се страхуват да поискат помощ от семейството и близките си. Не бъдете от родителите, на които им липсва почивка. Не се лишавайте от кино, романтична вечеря със съпруга си или нощ навън с приятелки. Вземете телефона, обадете се на майка си, сестра си или втората си братовчедка. Използвайте думата "моля" и поверете децата си за няколко часа на някой друг.

2. Не се заключвайте вкъщи, не сте затворник

Успяхте ли да излезете от вкъщи днес? Свеж въздух, слънчеви лъчи, които галят кожата ви – това ви чака там. И най-хубавото е, че може да го споделите с рожбата си. Изведете детето в парка. Оставете го да си играе, а докато го наблюдавате, се насладете и на хубавото време.

3. Храна + сън = щастие

Липсата на сън може да ви направи раздразнителна и излишно изнервена. А бебето едва ли ще ви позволи да спите 8 часа в денонощието. Затова на всеки 4 вземайте дрямка за около 30 мин. След това не си правете конска доза кафе, а сложете в купичка мюсли, мляко и нарязан банан. Това ще подхрани не само тялото, но и душата ви. Добрата почивка води след себе си и добро настроение.

4. Коремни преси, напади и клекове

Упражненията ще ви помогнат да се чувствате по-добре. На първо място ще възвърнте формата и самочувствието си след раждането. Освен това те действат като антидепресант. Не подценявайте и факта, че отделяте малко време за себе си, а това ще ви накара да се чувствате по-спокойни и щастливи.

5. Смейте се с глас

Децата обожават да виждат майките си усмихнати. Последни проучвания показват, че при малчуганите се повишава нивото на хормона серотонин (той е отговорен за щастието ни), когато видят как ъгълчетата на устата ви да се вдигат за усмивка или чуят искрения ви смях. Затова в повечето случаи децата също започват да се смеят. А смехът с най-любимото ви същество, няма как да не ви издигне на седмото небе.

6. Направете си подарък

Щастливите майки знаят, че трябва да поглезят и себе си. Понякога купуват една роза, в случай, че никой не се е сетил за тях. Вземат от любимите си шоколадови бонбони или си уреждат кратък масаж, с който да се нагдарят за добре свършената работа.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ