Напишете дума/думи за търсене

Ето какво количество захар е нормално да приема детето на ден

СНИМКА: http://www.huffingtonpost.com

Ограничаването на захарта звучи лесно, но на практика е едно от най-трудните неща, които правим в промяната на хранителния си режим.

Така е, защото досега не сте забелявзвали на колко много места присъства - напитки, дребни сладки и други, които сте свикнали да консумирате. Когато имате дете обаче, ситуацията се променя и започвате да се грижите за това колко точно захар е приемливо да приема то.

Приемането на прекалено много рафинирана захар няма как да не повлияе на здравето на малчугана. Ето защо е хубаво да проверявате какво количество от нея има в продуктите, към които посягате в магазина.

Един от най-големите рискове, които крие, е развитието на диабет и проблеми с функцията на сърцето. С напредване на годините. Проучване, проведено в Англия, показва, че по 10 деца от всеки клас страдат от начална или напреднала фаза на наднормено тегло. Захарта също така води и до проблеми със зъбите. Особено, когато са нови и току що поникнали постоянни. Те са много по крехки и податливи на развитието на кариес. Ненапразно е казано, че бонбоните водят до разваляне на зъбите. Като прибавим към това неспособността на детето да измие зъбите си прецизно на ранна възраст, проблемът става още по голям.

И все пак кое е допустимото количество захар за дете до 10-годишна възраст? Ще го получите, като пресметнете средните калории, които възрастен човек приема на ден и вземете 5% от тях. Тези 5% са максимумът захар в калории, който може да приема детето ви за ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ