Напишете дума/думи за търсене

Мъж пребива зверски лекарка от "Шейново", искал да си вземе плацентата на бебето

Шефът на "Шейново" Румен Велев  Кадър : Би Ти Ви

Лекарка от столичната АГ болница "Шейново" е била жестоко пребита в събота от мъж на родилка. Д-р Гагова е била в безсънание около 25 минути, има фрактура на носната кост, разкъсване на горната устна, разказа пред Би Ти Ви колежката й анестезиолог д-р Мандеджиева, която също е била дежурна тогава.

Една от акушерките я намерила в безсъзнание. Заварих я с разбито лице и в локва кръв, не помнеше какво и как се е случило, разказа лекарката. Не можехме да допуснем, че е нападната, помислихме, че получила инсулт в жегата, обясниха тя и шефът на болницата д-р Румен Велев. Последно си спомнила, че е контактувала с бащата. Тя оперирала родилката, която е нейна пациентка отпреди, мъжът упорито настоявал да му даде плацентата на бебето, без дори да се интересува от състоянието на новороденото, пресъздаде случката д-р Мандеджиева.

Д-р Гагова се е свързала с д-р Велев, тъй като бащата настоявал, че той му разрешил да получи плацентата.

Абсолютна лъжа, не съм разговарял с него. Плацентата не се дава така, както той смята, каза шефът на "Шейново". Мъжът се занимавал с генетични изследвания, или поне така му се бил представил по-рано, вероятно затова му е трябвала - да извлече някакви стволови или други клетки, но това може да се случи само при строго установен ред, обясни д-р Велев.

Д-р Гагова му изяснила това, при обаждането й до шефа на "Шейново" д-р Велев чувал агресивния тон на мъжа. Тогова казал на колежката си да го увери, че ще съхранят плацентата както трябва и в понеделник ще проверят лицензите му за такава дейност. Едва след това ще му предоставят плацентата. Явно чувайки това, мъжът нокаутира лекарката, водила допреди минути раждането на детето му, като й чупи носа и я праща в комоцио за половин час.

Шокирани сме, такава агресия е патолоична за мен, категоричен бе д-р Велев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ