Напишете дума/думи за търсене

Не е нужно да сте перфектен родител, за да сте добър. Нужна е само любов

Любов, внимание и грижа - това е всичко, което иска детето, за да бъде щастливо. Все пак обаче със сигурност се чудите какво още може да направите, за да развивате потенциала му максимално.

Звучи тривиално, но наистина е така - децата имат нужда от любов, за да живеят пълноценно. Показването на нежност и обич е ключов фактор в развитието на мозъка и потенциала. Когато детето се чувства обичано, то има много по-голямо желание да учи и да се усъвършенства, защото във ваше лице вижда приятел, а не строг преподавател, пред когото трябва да отговаря.

Много родители прекарват цялото детство на малчугана, задавайки си въпроса какво наистина могат да направят, за да му дадат добър старт в живота. Истината е, че първата една година след раждането е ключова за цялото бъдеще. Не едно и две проучвания показват, че през първите 12 месеца проявата на близост, докосването до мама и татко и нежността, остават кодирани в мозъка на вашето малко човече доживот. Те го правят по-добър човек, който умее да дава обич и на всички останали. Просто защото това е видяло вкъщи.

Какво означа да дадете добър старт в живота на детето си? За различните родители отговорът може да варира. Някои свързват това с доброто образование и възпитание. А за други добрият старт означава просто това да бъдеш добър човек. Какъвто и да е отговорът при вас, едно е ясно - водени сте изцяло и само от любовта си и това да дадете най-хубавото, което можете.

Отговорът на въпроса "как" се крие точно в това, от което сте водени. Използвайте своята любов. Не се старайте да бъдете перфектен родител, а да сте обичащ и любвеобилен такъв. Не бъдете прекалено строги, не изисквайте чак толкова много. И помнете, че вие сте единственият човек, който може да възпита в детето си емоционална интелигентност. А от нея започва всичко. Искате добър старт в живота на детето си? Тогава просто бъдете готови за три неща - внимание, нежност и любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ