Напишете дума/думи за търсене

60-годишна сръбкиня стана майка

Снимка: Pixabay

Жителката на сръбския град Нови пазар Атифа Нокич, която неотдавна на 60-годишна възраст роди момиченцето Алина, ще трябва да го отглежда сама, защото съпругът й Шериф Нокич реши да ги напусне, съобщава сръбската телевизия РТС, цитирана от БТА.

Макар да е бил до съпругата си по време на лечението и подготовката за ин витро процедурата, Шериф Нокич обявил намерението си да напусне семейството си. Той казал, че не иска да даде на Алина фамилията си, нито да се води неин баща. Шериф не пожелал да отговори на въпроса ще помага ли в отглеждането на детето.

Той казал, че има четири деца от първия си брак, че се е съгласил на ин витро процедурите само за да изпълни желанието на Атифа и е бил против идеята, но отстъпил, когато видял голямата смелост на съпругата си.

На майката сега помагат две медицински сестри от Дома на здравето в Нови пазар, но след това тя ще остане без подкрепа.

Атифа Нокич, която е братовчедка на министър Расим Ляич, е втората по възраст родилка в Сърбия. След пет опита да стане майка чрез метода ин витро, след деветмесечен контрол на лекарите в Гинекологичната клиника в Белград тя е много щастлива, че макар и на 60 години е дочакала да прегърне свое дете, съобщава телевизията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ