Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 41

СНИМКА: www.cahmi.org

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 41:

Наблюдавайте своето дете, за да видите кога обича да говори най-много. Дали това е, когато е в колата или пък точно преди сън? Всъщност малчуганите обичат да завързват разговор точно преди да си легнат и тогава са най-активни.

Фокусирайте се върху любимите му интереси - например най-обичания анимационен герой, и му говорете за него. Така ще покажете заинтересованост и че ви е грижа за темите, които важни за него.

Ние - възрастните, винаги знаем кога отсрещният човек наистина ни слуша. Не подценявайте децата, те също разбират кога ги слушате само с половин ухо и в такъв момент ще предпочетат да направят някоя пакост, за да ви превлекат вниманието. Нека вниманието ви е насочено към разговорите ви и за всеки случай повтаряйте това, което ви казва, под предтекст дали наистина го разбирате. Това кара детето на тази възраст да се чувства значимо и да сложи основите по изграждането на самочувствие в обществото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ