Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 45

СНИМКА: WallpaperSite.com

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 45:

С наближаването на 4 годинки вашето дете преминава през толкова много промени! Най-силно впечатление може би ще ви направи появата на срам пред непознати хора. В В първия момент със сигурност ще ви стана необичайно да видите детето си да проявава стеснителност, защото и самите вие знаете, че то всъщнст е общително.

Не го притискайте да се отпусне. Това е обичаен период от развитието на всяко едно дете. И сами ще видите, че след 10 минути всичко е забравено и няма и следа от стеснителния малчуган. Просто дайте време. Децата около 4-годишна възраст осъзнават добре, че са самостоятелни личности и намират свой начин да се приспособят по най-комфортен начин към нова среда. В повечето случаи това е чрез първоначална проява на срам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ