Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 46

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 46:

Вашето дете е все по-близо до момента, в който ще навърши 4. Можете ли да повярвате колко бързо минава времето? Струва ви се, че родихте едва вчера. А всъщност е минало толкова много от онзи незабравим момент.

Заедно с напредването на времето се развиват и мориката и социалните умения на вашия малчуган. Той започва все повече да разбира света около себе си и да иска да бъде част от него. Първи признаци за това ще забележите чрез проявата на независимост и искането всичко да се извършва самостоятелно. Все по-често ще чувате и думата "мога сам/a". И макар да знаете, че детето има нужда от вашата помощ точно в този момент, е хубаво да му дадете шанса да се изяви, за да затвърди възможностите си в собствените си очи.

За този период от развитието на детето ви е важно да знаете, че то ви приема като модел за подражание повече от всякога. Затова бъдете отговорни към думите и действията, които демонстрирате пред него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ