Напишете дума/думи за търсене

6 неща, които вредят на плодовитостта ви

СНИМКА: gurgle.com

Начинът на живот, навиците и хранителния режим са все неща, които можете да промените, за да повишите плодовитостта си. Всички те имат по-голямо значение, отколкото мислите. Ето кои са 6-те неща, които пречат на появата на двете чертички на теста за бременност.

1. Стрес

Стресът в забързаното всекидневие кара мозъкът ни да приема повече информация, отколкото може да смели. Това ви прави изнервени и неспокойни, а точно в този момент - когато се опитвате да заченете - спокойната среда е много важна. 

Не по-малко опасен е стресът от забременяването на всяка цена и интимността по график. Не поставяйте създаването на бебе във фикс идея, защото така само се отдалечавате от целта си. Бъдете спокойни и дори, ако трябва, си вземете отпуск и отидете на почивка. Ненапразно е казано, че бременността най-често се случва, когато не я очакваш.

2. Наднормено или поднормено тегло

Теглото предизвиква смущения в детеродната функция независимо дали е над или под нормата. Изчислете в интернет чрез калкулатор какво е най-доброто за вашия ръст и се придържайте към него.

Когато се намираме в състояние на тялото, която е екстремно за организма, хормоните се разбъркват и пречат да заченем. Ако имате смущения без причина в теглото, е хубаво да се консултирате с ендокринолог, който да изследва дали всичко с щитовидната ви жлеза е наред.

3. Пушене

Излишно е да се казва колко вредно е пушенето не само за вас, но и за плода през бременността, когато се случи. Спрете цигарите, ако искате да заченете бързо и по възможност не ги докосвайте никога повече.

4. Алкохол

Алкохолът преди и по време на бременността е противопоказен. Макар че някои специалисти позволяват по една чаша вино за вечеря. Това е личен избор, който ще направите сама. Дотогава обаче, е хубаво да се ограничавате с алкохолните напитки, за да заченете скоро.

5. Забранени вещества

Наркотиците - както тежките, така и леките, са пагубни за целия живот. Не само за зачеването. Така че няма как да не бъдат включени и в този списък. Бъдете внимателни и не употребявайте забранени вещества. Опасно е за живота ви!

6. Кофеин

Не прекалявайте с пиенето на кафе в периода на опитите за бебе. Позволено е да се пие най-много по една чаша както преди, така и по време на бременността. Не е задължително да спирате горчивата напитка напълно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ