Напишете дума/думи за търсене

Най-разпространените митове за бебетата

СНИМКА: https://images.fitpregnancy.mdpcdn.com

Важно е да пазите фонтанелата на бебето, докато се затвори, но не трябва да вярвате на всички митове, свързани с нея.

1. Бебетата трябва да ходят по голяма нужда поне по веднъж на ден.

Младите родители често са склонни да мислят, че бебето им има запек, когато всъщност няма нищо подобно. Истината е, че може да се приеме за нормално едно новородено да ходи по голяма нужда дори веднъж на 3 дни, докато навърши 2 месеца. Ако изпражненията са твърди или съдържат кръв и запекът продължи повече от 3 дни, се обадете на педиатъра.

2. Трябва да къпете бебето си всеки ден.

Решението колко често да къпе бебето си е индивидуално за всеки родител. Някои го правят всеки ден, а други - през 1-2 дни. Няма правилно и грешно, стига да поддържате вратлето чисто, както и да следите за попаднала мръсотия във всички други гънчици на вашето дете. 

Зоната около вратлето е много важна, защото там най-често има остатъци от храненето и повръщането. Следете зомата да е винаги почистена, ако не къпетебебето всеки ден.

3. Бебетата, които се развиват по-бързо, са по-интелигентни от останалите.

По-бързото развитие и постигане на цели при бебето зависи както от упражненията, които прави, така и от гена. Това, че едно дете е проходило или проговорило по-късно, не означава, че вбъдеще ще бъде по-малко интелигентно и креативно от това, което е успяло да се справи със същите задачи по-скоро.

4. Пипането на бебето по фонтанелата може да увреди мозъка му.

Важно е да пазите фонтанелата на бебето, докато се затвори, но не трябва да вярвате на всички митове, свързани с нея. Някои хора твърдят, че пипането й може да увреди мозъка на бебето и да нанесе непоправими последици. Това не е така. Нежното галене в предната част на главичката няма как да навреди на новороденото ви, затова не вярвайте на всичко, което чуете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ