Напишете дума/думи за търсене

В Ню Йорк се проведе състезание за бебета (Галерия)

В Ню Йорк се проведе състезание за бебета. Снимки: Ройтерс

Става дума за състезание, при което всички се смеят, фалстартовете са на почит и са разрешени детските играчки и бибероните. То се организира ежегодно в Ню Йорк и събира около 30 деца край килим с площ 10 кв.м, за да се разбере кое от тях ще пропълзи най-бързо по него, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Има едно-единствено правило - всеки опит за изправяне се наказва с дисквалификация. Това на практика лишава от участие навършилите две годинки деца. Почти всичко останало е разрешено - биберон в устата; дрънкулки и смартфони, размахвани от родители, за да привлекат вниманието на детето си; потупване по дупето, за да се окуражи колебаещ се участник; всякакъв вид стимулиране, включително биберони и лакомства зад финалната линия.

Хронометри не се използват - времето, нужно за преодоляване на 3-метровото разстояние от участниците, които са облекли зелени бодита с различи цифри на гърбовете им, е непредвидимо.

Едно бебе се втурва напред, преди да спре по средата на разстоянието и да впери настойчиво поглед към публиката, докато друго се е разплакало, а трето е поело в обратната посока.

В края на краищата състезанието бе спечелено от 11-месечната Брук от Далас,Тексас, която без предварителни тренировки пресече с наведена глава финалната линия. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ