Напишете дума/думи за търсене

Топ 10 съвети за приспиване на бебето

СНИМКА: todaysparent.com

Сложете тънка завивка или по-дебел чаршаф, сгънат на няколко, в горната част на матрака под чаршафа. Това ще повдигне съвсем леко и незабележимо главата на бебето ви и ще му помогне да диша по-лесно.

1. Шшш-шшш-шшш

Да правите нежни шепнещи звуци до ухото на бебето ще му помогне да се отпусне, защото те симулират звука на циркулиращата кръв в корема ви.

2. Милвайте го по главата

Галете челото и главичката му, от края на главата до нослето. Ритмичното докосване ще му помогне да се унесе и успокои, а след това и да заспи.

3. Дишайте и издишайте

Дръжте бебето на гърдите си и дишайте леко. Вдишвайте възхуд, който да изпълни гърдите ви, а след това го пускайте бавно. Повторете това 10 пъти, за да релаксира тялото ви. Така ще изхвърлите напрежението както от себе си, така и от бебето.

4. Сложете тънка завивка в горната част на матрака

Сложете тънка завивка или по-дебел чаршаф, сгънат на няколко, в горната част на матрака под чаршафа. Това ще повдигне съвсем леко и незабележимо главата на бебето ви и ще му помогне да диша по-лесно. Когато бебето диша леко, това води до по-бързо заспиване, защото няма нищо, което да причинява трудност на вашето мъниче.

5. Затъмнете стаята

Дръпнете пердетата и загасете осветлението в стаята. Това ще създаде по-спокойна и тиха среда, която ще окуражи бебето да заспи.

6. Полюлейте креватчето, ако има такава опция

Лекото полюшване ще успокои бебето ви и ще му помогне да заспи. Поставете ръката си нежно върху коремчето му, докато го правите, за да усети допира ви и да е сигурно, че сте все още там.

7. Включете сешоара

Включеният сешоар е използван трик от много родители. Звукът му кара детето да се съсредоточи и изолира всички околни звуци. Освен това напомня и за нещата, които е чувало, докато е било в корема ви. Ако прибегнете до тази хитрост, се убедете, че сешоарът е включен на най-бавната и хладка програма. В противен случай може да прегрее или в най-лошия случай да подпали нещо. Винаги бъдете наблизо!

8. Поставете ръчичките му върху гърдите

Хванете нежно ръчичките на бебето си и ги поставете върху гърдите му, като вашите са върху неговите. Това може да успокои някои бебета, ако се събудят, докато спят.

9. Използвайте люлеещ се стол

Сгушете се със своето бебе на люлеещ се стол. Комбинацията от вашата топлина, докосване, дишане и биене на сърцето с тази на нежно полюшване е идеална за успокояване и приспиване.

10. Поставете бебето нежно в креватчето му

Изчакайте 10-15 минути, след като е заспало, преди да го преместите в легълцето му. За да не се събуди, си поемете дълбоко въздух, докато го поставяте надолу. Това ще ви вдъхне чувство на релакс.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ