Напишете дума/думи за търсене

10 полезни вещества, които детето от 2 до 4 годинки трябва да приема

СНИМКА: http://trustmarketing4u.blogspot.bg

Витамин D е важен за растежа и натрупването на маса при по-слаби деца. Цинкът пък помага за храносмилателната система.

Калций: Изгражда здрави кости и зъби, поддържа здравината на нервите и функцията на мускулите, помага за кръвообръщението и помага на тялото да преработва храната и да я превръща в енергия.

Полезни мазнини: Помагат за изглеждането на клетки, регулират нервната система, заздравяват работата на сърцето, изграждат имунитет и помагат на тялото да абсорбира веществата. Задължителни са за функцията на здравия мозък и здрението.

Желязо: Важно е за произвеждането на хемоглобин, съсирването на кръвта и мускулите. Липсата на желязо може да причини анемия, която да предизвика умора, слабост и раздразнение.

Магнезий: Поддържа костите здрави и ритъмът на сърцето добър. Подпомага имунната система и помага на функцията на мускулите и нервната система.

Потазий: Той контролира баланса на вода в организма, което помага за съсирването на кръвта. Подпомага мускулната фунцкия и сърдечния ритъм и в по-късни години може да намали риска от развитие на остеопороза.

Витамин А: Играе важна роля за зрението и растежа на костите. Помага при защитата на тялото от инфекции. Поддържа здравето и увеличаването на клетките в тялото, като заздравява и косата, и ноктите, и вида на кожата.

Витамин D: Помага на тялото да абсорбира минерали, като калций, и изгражда здрави зъби и кости. Подходящ е за растежа и за натрупване на маса. Функционира и като хормон, който има роля за здравето на имунната система, производството на инсулин и регулира растежа на клетките.

Витамин Е: Намалява създаването на свободни радикали, които могат да навредят на клетките. Важен е за имунитета и за метаболизма.

Цинк: Необходим е за повече от 70 ензима, които оказват помощ на храносмилането и метаболизма. Помага и за порастването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ