Напишете дума/думи за търсене

7 съвета за влизане във форма след раждането

Да станете майка е едно от най-прекрасните неща, което може да се случи на една жена. Но то е съпроводено и с доста промени както във физическото, така и в психическото състояние на жените. Майчинството не е просто гушкане на малкото бебе. То е умора, психическо натоварване, излишни килограми, увиснал корем и дори депресия.

Ето 7 съвета, за това как да влезете във форма веднага след раждането.

1. Започнете да се храните здравословно

Да бъдеш майка е трудно и отнема време. Затова най-лесния начин да влезеш бързо във форма е като започнеш да се храниш здравословно. Това е много важно, особено ако кърмиш, а и за теб, защото трябва да възстановиш всички липсващи елементи, които бременността ти е отнела, за да си спестиш така неприятния косопад.

Намесата на диетолог тук би била много пълноценна, тъй като за една току що родила жена е много трудно, поне в началото, да си подреди ежедневието, храненето е сред последните и приоритети. А всъщност това е едно от най-важните неща, защото пълноценната кърма за бебето е жизнено важна за правилното му развитие, здраве и добър имунитет. Потърсете си диетолог, който да ви изготви един здравословен, възстановяващ режим на хранене и да подсигури качествена кърма за вашето съкровище.

2. Опитайте се да кърмите

Това е толкова полезно за теб и твоето бебе. Освен, че изгаряш доста калории с кърмене, предпазваш детето си от куп болести и му помагаш да изгради добър имунитет. Твоето тяло също се възстановява по-бързо след раждането.

Ако си от тези майки, които нямат тази възможност не се обвинявай, важно е да се чувстваш добре и бебето ще го усети.

3. Не изпадайте в депресия

След раждането, повечето жени изпадат в депресивни състояния. Това се дължи на съчетанието на няколко фактора> системното недоспиване ви изтощава; спирате да извършвате рутинните си дейности, с които сте свикнали преди; нивото на хормоните се променя, което също влияе на тонуса и настроението. За да не се случи това с вас, трябва да се вкараш отново във форма. Понякога това се оказва трудна и непосилна задача за една майка, на която живота и се е преобърнал.

Няма нищо срамно да се потърси помощта на професионалист – психолог. Не бива да робуваме на предразсъдъци, че психолога е за хора със сериозни психически проблеми. Във вашата ситуация, психологът ще е човекът, който с лека намеса и няколко срещи ще помогне за лесно и безпроблемно преодоляване на така наречената „следродилна депресия“. Неговото адекватно консултиране ще е преход към изкарването на едно щастливо и безпроблемно майчинство. Една щастлива и спокойна майка, ще отглежда щастливо и здраво бебе. Не на последно място, вътрешната хармония ще ви помогне по-лесно да свалите излишните килограми, натрупани през бременността.

4. Отделете време за себе си

Знаем колко е трудно да се погрижите за себе си, докато имате купища пране, десетки шишета и биберони за изваряване и ревящо бебе. Но въпреки това се опитайте да отделите време за себе си. Ако разполагате с грижовна и свободна баба – вие сте късметлийка. Но ако не, винаги можете да намерите детегледачка, която да ви отмени за 1-2 часа, било то и само веднъж месечно.

Отделете тези 1-2 часа, за да отидете на фризьор или маникюр.

Почувствайте се отново красива. Ако не можете да прекосите града, за да стигнете до любимата си козметичка, то спокойно можете да намерите нова, във вашия квартала. Потърсете във VsichkiUslugi.bg

5. Направете си shopping терапия

Направите една шопинг терапия, която ще ви зареди с положителни емоции и ще ви помогне за изгарянето на калориите. Наблегни на аксесоарите, ако все още не можете да се поберете в стария размер дрехи.

6. Наемете си личен треньор

Ако много държиш на външния си вид, най-бързия начин да влезеш във форма е с личен треньор. Той ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми, да прибереш увисналото коремче и да заздравиш мускулатурата си, за да си подготвена да вдигаш детето си. Ако не знаеш на кого да се довериш, най-добре, потърси във VsichkiUslugi.bg > https://www.vsichkiuslugi.bg/landing/fitnes-instruktor

7. Запишете се на групови тренировки

Груповите тренировки са страхотен начин да влезеш във форма. Хем ще се упражняваш, хем ще се социализираш, ще се запознаеш с нови хора и дори можеш да намериш други майки като теб. Най-подходящите спортове за след раждане са йога и пилатес. А после, когато тялото ти се възстанови, можеш да се запишеш на tae bo, kango jumps, бокс и други, по-интензивни тренировки.

Екипът на Vsichliuslugi.bg знае, че вашето време прекарано с бебето ви е безценно. За това създадохме тази платформа, в която само с едно запитване, след няколко часа имате много оферти и можете да намерите всяка една услуга от, която се нуждаете, както и точният специалист, който да я извърши качествено. https://www.vsichkiuslugi.bg/ ти предлага разнообразие от над 300 услуги и много изпълнители, които ще ти помогнат да се почувстваш по-добре, да влезеш във форма и да се възстановиш бързо след раждането. И не забравяй, с нас можеш да организираш незабравим рожден ден на твоето мъниче, с малко усили и време.