Напишете дума/думи за търсене

Симптоми за инфекция на уринарния тракт през бременността

СНИМКА: babycenter.com

Няма научни доказателства, че бременността увеличава риска от поява на цистит, но все пак е хубаво да се пазите повече през периода на очакване. Много жени разказват, че именно през деветте месеца са получили инфекция на уринарния тракт.

По-високите нива на хормона прогестерон увеличават мускулните тонове на уретрата. В същото време пикочният ви мехур е притиснат заради нарастващия корем и това затрунява преминаването на урината бързо и свободно, както обикновено.

Става все по-трудно да изпразните напълно пикочния си мехур напълно, а това е предпоставка за поява на инфекции. Той започва да получава рефлукс - т.е. част от урината, която трябва да бъде изпусната, се връща обратно, защото не може да си проправи път.

Следствието от всички тези промени е, че се изисква повече време урината да премине през уринарния тракт, а това дава на бактериите възможност да преживеят и да се задържат в организма ви. В същото време през бременността тя има по-голямо съдържание на глюкоза, а това увеличава потенциала за бактериално размножаване.

Кои са симптомите за инфекция на уринарния тракт?

- болка, дискомфорт и парене по време на уриниране, както и по време на секс

- болка и дискомфорт ниско долу в корема и около интимната зона

- чести позиви за уриниране и в същото време малко или никакъв отделен секрет, когато отидете до тоалетна

- остър и неприятен мирис на урината, съпроводен с мътен цвят

- болки в кръста и бъбреците

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ