Напишете дума/думи за търсене

3 грешки, които допускаме при храненето на детето

СНИМКА: http://www.huffingtonpost.com/maryann-jacobsen/food-obsessed-kid_b_5319206.html

Изграждането на хранителни навици у малчугана е едно от най-трудните неща през периода на развитие. Вижте топ 3 на грешките, които допускат голяма част от родителите.

Определяте от ваша гледна точка дали детето се храни недостатъчно и го карате да си довършва порциите насила. Всъщност малчуганите сами могат да преценят колко и кога им се хапва. Не прекалявайте с настояването да се изяде определено количество от яденето. Когато детето е гладно, ще поиска храна само.

Храните детето хаотично и винаги, когато поиска храна. Сигурно това изказване ще ви се стори нелогично предвид горното изречение, но всъщност е много вярно. Това да не насилвате детето да яде, не означава да го оставите без контрол. Наложете строги часове, в които се яде. И се старайте да обясните на малчугана, че, ако не обядва, следващото хранене ще бъда чак след няколко часа. Безконтролното даване на храна по всяко време ще обърка метаболизма му.

Позволявате да се яде прекалено често храна, която е закупена от заведения за бързо хранене. Не го правете повече от веднъж в месеца, защото в повечето случаи тези менюта нямат никаква хранителна стойност, а само излишни калории.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ