Напишете дума/думи за търсене

Патриарх Неофит благослови масовото кръщене в София (Снимки)

Патриарх Неофит благослови масовото кръщене в София СНИМКИ: Цветелина Шенева

Стотици души се събраха пред столичния храм „Света София“ малко преди 10 часа днес, за да се включат в масовото кръщене, организирано от движение ДНК. Там бяха и десетки известни лица, сред които Владо Николов, Ники Кънчев, Мария Гроздева, тв водещата Нели Хаджийска с двамата си сина, Виктор Ангелов, Поли Генова, Иван Христов и Андрей Арнаудов, които са и сред организаторите на събитието. Всички те изчакаха пред храма и се срещнаха с малките деца, чиито кръстници стават днес. Те си поговориха, снимаха се за спомен и минути след 10 ч влязоха в храма, където вече беше и патриарх Неофит.

„Ние наистина вярваме в нашата кауза, вярваме в кампанията „Направи го за България“, защото знаем, че трябва да се говори за проблема с демографията и за това, че, за съжаление, нацията ни изчезва. Всички вие, които се включихте в първата кампания, сте изключително важни за нас и страшно много ви благодаря, благодаря и на всички дарители, както и на известните лица, които станаха част от кампанията“, приветства събралите се пред храма Андрей Арнаудов. От името на ДНК той връчи чек за 6185 лева на фондация „Искам бебе“. В края на миналата година от кампанията „Направи г за България“ бяха обявили, че за всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондацията.

В рамките на масовото кръщене само в столицата бяха кръстени над 200 деца, които влизхат на групи на всеки час в „Света София“. Първата група беше с известни кръстници, а следващите бяха с родители, които са избрали за кръстник свой близък, а не популярна личност. „За първи път съм кръстник в живота си. Ще кръщавам 5 деца – добро начало“, обясни Виктор Ангелов, който е от журито на „Мастър шеф“. Волейболистът Владо Николов още от предишната вечер показа дрехите, които подари на своите шестима кръщелници – носии за 4 момчета и 2 момичета. Поли Генова пък не се отделяше от своето кръщелниче и непрекъсно го държеше усмихната в ръцете си. Накрая на ритуала всички се събраха за снимка, а оживлението пред храма продължи цял ден.

ПО ТЕМАТА: 

Кръстиха 60 деца в Пловдив

18 бебета кръстени в Русе

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ