Напишете дума/думи за търсене

Помощ! Бебешки пубертет

СНИМКА: http://albailassan.com

Според не един и двама именити детски психолози най-важно е времето до навършването на 3 годинки. То съвпада с момента, в който малкият човек започва да се социализира и разбира, че има право на мнение.

Американският педиатър Харви Карп нарича този перод „ужасните две”. Сред голяма част от хората в сегашното общество той е по-познат като бебешки пубертет. Състоянието „бебешки пубертет” възниква през последното десетилетие. Характеризира се с тръшкане, демонстративен плач, отказ да се следват правила, честа смяна на настроенията, отказ на чужда помощ от страна на мама и татко, нетърпение неспособност да се отстъпва. Вижте 4 хитри стъпки, с които да успокоите бебето си в този деликатен период от развитието му.

1. Не крещете на детето пред хората, защото така то се чувства унизено пред околните.

2. Не водете детето в магазина, когато е гладно.

3. Не предприемайте важни дейности, когато то е ненаспано, защото в такъв момент е най-вероятно под въздействието на умората да направи сцена.

4. Не му угаждайте на всяка цена и по-точно не купувайте на детето това, което иска в пристъп на ярост. Така ще го разглезите и то лесно ще намери ключа към сбъдаването на всяко свое желание.

5. С детето на тази възраст трябва да се отнасяме с голямо търпение. В този момент то не умее да отстъпва, да чака, да дели. Не проявявайте силна взискателност към детето си в този период. Това е правилният подход. Колкото и да ви къса нервите „малкият юноша”, не забравяйте, че на него му е също толкова трудно, колкото и на вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ