Напишете дума/думи за търсене

Тези храни могат да бъдат опасни за детето

Колкото повече расте детето, толкова повече ще иска да посяга към вашата чиния. Вие пък ще се чудите дали това е подходящо за неговия хранителен режим. Затова ние ще ви разкажем малко повече за храните, които не е добре да давате на малчугана до навършването на 2-годишна възраст.

Нискомаслено мляко

Повечето деца се нуждаят от мазнините и калориите на млякото, за да се развият добре физически и психически. Ако толкова държите да давате нискомаслено мляко, можете да го правите едва след навършването на 24 месеца или иначе казано - 2-годишна възраст.

Едро нарязана храна

Режете всичко на ситно дори и да ви се струва, че детето няма как да се задави. Хапките до навършването на 2 годинки трябва да са с дължина не повече от 1-2 см. 

Трудни за смилане и много солени храни

Такива са ядките, пуканките, солетите и царевичните пръчици. Всички те определено са много вкусни за всяко дете, но в никакъв случай не са полезни. Освен че могат да доведат до задавяне, съдържат и много вредни мазнини и сол, които не са препоръчителни за вашето мъниче. Друга неприятна част от хапването им е воденето до запек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ