Напишете дума/думи за търсене

Да стерилизирам ли бебешките шишета

Ако бебето ви е здраво и е у дома, не е болно и не е постъпвало в болница, няма нужда да използвате стерилизатор за шишетата, силиконовите подложки за зърна и бибероните.

 Достатъчно е да ги измиете добре с гореща вода и сапун или в съдомиялна. Много майки решават да не използват стерилизатор. Други пък са на точно обратното мнение и държат да дезинфекцират аксесоарите за хранене на бебето си по професионален начин.

Истината е, че няма верен отговор на въпроса дали трябва да се прави или не. Това е индивидуално решение, което трябва да вземете сама. Ако изберете да миете шишетата на ръка, определено трябва да внимавате много повече да не остава сапун вътре в тях и да ги изплквате добре продължително време. Друг вариант е да ги накисвате в тенджера с вряла вода за 5-10 минути и след това да ги измивате със специална гъбичка и четчица. Използвайте бебешки антибактериален сапун за почистването им и винаги ги оставяйте да изсъхнат добре.

Хубаво е все пак да се консултирате и със своя педиатър и да му обясните за колебанието си дали си струва да купувате стерилизатор. Повечето възрастни хора биха казали, че преди десетки години не е имало чак такива удобства и въпреки това поколения деца са израствали безпроблемно. Гледни точки по въпроса има много. Не е задължително да използвате стерилизатор и изборът е изцяло във вашите ръце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ