Напишете дума/думи за търсене

Американките в провинцията раждат повече и са по-отворени за секс

Снимка: Pixabay

Американките в репродуктивна възраст, които стават майки, са с около 10 % повече в селата, сравнено с живеещите в градовете, съобщи Американското обществено радио.

Близо 30 % от жените в селата нямат деца, а в градовете делът им е 41 %.

Това установи анализ на данни, събрани чрез държавно проучване, при което бяха интервюирани над 10 хиляди американки на възраст между 18 г. и 44 г. в периода 2011-2015 година.

Дали живеят в града, или в село определя и възрастта при първия полов контакт, контрацептивите, които използват, и броя деца в семейството, предаде БТА.

Средностатистически дамите, които живеят в селата, са имали първите си сексуални преживявания по-рано от жените в градовете. Първите са били на 16,6 години, а вторите - на 17,4 години.

По думите на доктор Елинор Шуорц от Калифорнийския университет в Дейвис "сексуалната активност е на доста по-ранен етап, отколкото много хора биха искали да си представят, че ще имат децата им - въпреки по-консервативната и набожна среда в много селски райони".

До 18-годишна възраст близо 80 % от момичетата в селата са имали сексуален контакт и 68,6 % от представителките на нежния пол в градовете.

Що се отнася до броя деца, 5 % повече жени от селата имат две или повече деца, в сравнение с майките в градовете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ