Напишете дума/думи за търсене

Как да се справя с промените в настроението през бременността

Не ли иронично? През последните няколко месеца от бременността си вие се чувствате в най-тежкото си и некомфортно състояние. Вие сте тромава и сякаш не може да се поберете в кожата си. Сънят става все по-голямо препятствие, както и почти всяко действие през денонощието.

Това е и моментът, в който всички около вас започват да ви пипат по корема и сякаш ставате мишена номер 1 за "натрапници". В същото време получавате куп непоискани съвети.

През последния месец от бременността нивата на естрогена и прогестерона са в своята най-висока стойност. Това означава, че е съвсем нормално да се чувствате по-раздразнителна и да имате необясними промени в настроението. Не се чувствайте виновна за това.

Можете да си помогнете, като ограничите до минимум срещите с хора, които ви карат да се чувствате дискомфортно. Това не означава, че сте асоциална или пък лош приятел. Значи просто, че имате нужда от почивка и спокойствие, за да се презаредите с положителна енергия за най-красивия момент от живота, който предстои.

Ако имате нужда от сън през деня, не се колебайте да си легнете. Не се чувствайте мързелива или сякаш бездействате. Спането ще нормализира нивата на стрес и ще повдигне настроението ви. Не се обвинявайте за това, че сте раздразнителна и сякаш не се чувствате на мястото си. Това е само временен период, през който е наложително да минете. Съвсем скоро всичко ще бъде в миналото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ