Напишете дума/думи за търсене

Колко време след раждането ще се прибере коремът ми?

Веднага след раждането повечето жени махат от теглото си между 5 и 6 килограма. В тях влизат бебето, кръвта и всички околоплодни течности и плацента.

На тялото са му нужни 24 часа, за да "осъзнае" излизането на плода и да започне работа по възвръщане в нормално състояние. В продължение на 1 седмица след появата на бебето вие ще изхвърляте задържани течности и следователно да намалявате по-прогресивно килограмите си. Фокусирайте се върху дрехите, които можете да обличате, а не толкова върху цифрите на екрана на кантара.

Прибирането на корема ще се случи в рамките на 1 месец, ако спазвате добре балансирана диета, която да е полезна и за вас, и за вашето новородено. Някои лекари съветват да се приемат с 500 калории допълнително дневно, за да може да имате достатъчно кърма. Това обаче не е задължително правило. Нужно е да се храните дотолкова, колкото да сте сита и да пиете много вода. Ползите на течностите ще се изразят не само в повишеното производство на кърма, но и в забързване на метаболизма ви. Неслучайно доста жени отслабват по време на кърмене, вместо да пълнеят или да задържат килограми. Дори и обаче вие да не сте от тях, не се тревожете. Това е само един етап от живота ви.

Докато коремът се прибира, не забравяйте да се мажете с лосиони, които да хидратират кожата ви. Не е задължително правило да имате плоско коремче месец след появата на бебето. Този период е ориентировъчен е зависи от много неща. Ако сте родила чрез секцио, вероятно времето ще се удължи малко повече. Имайте търпение!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ