Напишете дума/думи за търсене

Вредно ли е носенето на сутиен с банел през бременността?

Да, носенето на сутиен с банел, докато сте бременна, може да предизвика проблем с гърдите ви. Особено ако сте от бъдещите майки, чийто бюст е наедрял повече и имат болки.

Проблемът с носенето на сутуен с банел през деветте месеца се крие в това, че металните пластини могат да намалят притока на кръв към гърдите ви и по този начин да се ограничи производството на кърма. Както може би знаете, тя започва да се образува в гърдите ви още преди бебето да се е родило.

Все пак обаче тези страхове могат да бъдат основателни единствено, ако носите такова бельо денонощно и то е прекалено впито в гръдния ви кош. Няма проблем да носите сутиен с банел за няколко часа през деня, както сте свикнали обикновено. Когато се приберете у дома, винаги заменяйте неудобното бельо с мек и спортен модел, който да осигурява комфорт на бюста ви. Избирайте естествени материи, които да не дразнят кожата ви.

Как да разберете, че сутиенът, който носите, е вреден за вас пред бременността? Просто следвайте знаците на тялото си. Нормално е през деветте месеца гърдите ви да са болезнени, напрегнати и уголемени, но ако видите рязка промяна или зачервяване и посиняване, значи нещо не е наред. Опитайте да смените бельото си и да заложите на модели без банел и следете как ще се чувствате.

В някои магазини се предлагат специални видове за бременни жени. Материята и моделът им са съобразени със сегашното ви състояние и ще ви подготвят да свикнете с носенето на сутиен за кърмачки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ