Напишете дума/думи за търсене

Алергии при бебето и детето през лятото

Характерни симптоми за алергиите през лятото са главоболие, учестено дишане, ускоряване в сърдечната дейност, сърбящо гърло и неспокоен сън.

Раздразнението в детските очи при алергиите през горещите месеци на годината може да се овладее с прилагането на капки изкуствена сълза, антисептични капки, антибиотични капки за очи или по-често мигане и прилагане на студени компреси вечер.

Вредата на ултравиолетовите лъчи също е доказана. Тя често е провокатор за кожна проява на слънчева алергия, както и за раздразнение в зрителния апарат на организма.

Какво се случва при алергична реакция?

По време на една алергична реакция организмът на бебетата или по точно имунната система идентифицира определен алерген, а клетките в тялото му отделят хистамин, който отключва симптомите на алергична реакция.

Симптоми при различните алергии при бебета:

– сърбящи очи и нос

– подути устни и очи– сърбеж в устната кухина

– диария и повръщане

– кожен обрив

Ако бебето ви има по–тежка алергична реакция, то може да има хрипове, затруднено дишане, отоци в гърлото и езика и внезапно спадане на кръвното налягане. Това е състояние, известно като анафилаксия и може да бъде опасно за живота. За щастие тежките реакции са редки. Ако подозирате, че бебето ви има тежка алергична реакция, се обадете на бърза помощ веднага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ