Напишете дума/думи за търсене

Как детето да спи по-добре през лятото?

Препоръчва се през летния сезон родителите да се опитат да не нарушават графика за сън на детето, колкото и да е трудно, особено при почивка на море.

То трябва да спи достатъчно часове, още повече защото през лятото умората за организма е по-голяма заради часовете игри на открито, а също така и заради жегата.

Температурата в стайното помещение също трябва да е подходяща за сън. Много деца се будят често през нощта или не могат да заспят заради горещината и задуха в стаята. Проветрявайте винаги стаята преди лягане. Може да пуснете климатик в съседна стая и да отворите вратите. В никакъв случай той не трябва да бъде в стаята, да духа директно върху малчугана или да е настроен на твърде ниска температура.

Продължителното гледане на телевизия или използване на лаптоп преди лягане може да наруши цикъла на съня. Светлината от екрана активира мозъчната кора, което затруднява заспиването. Специалисти препоръчват непосредствено преди лягане да се избягва гледането на телевизия от децата или игрите на компютъра, защото това може да ги възбуди, вследствие на което няма да искат или могат да заспят. Комбинацията от дигитални устройства плюс горещия въздух през лятото могат да ви донесат затруднения с приспиването, затова бъдете внимателни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ