Напишете дума/думи за търсене

Хитри начини, с които да успокоите бебето си

Плачът за родителя е като пожарната аларма за обикновените хора. Можете да я „обезвредявате“, сменяйки пелените на бебето или хранейки го. В повечето случаи плачът няма да спре и родителите ще се почувстват безпомощни. Вижте няколко хитри начина, с които да успокоите малчугана. 

Приглушена светлина

Понякога бебето е раздразнено от прекаленатa светлина или от нейната липса. Започва да губи чувството си за сигурност, защото обстановката му се струва непозната. С други думи – ще започне да плаче. Контролирайте светлината. От реакциите на малчугана ще разберете как се чувства по-добре. Угодете на желанията му.

Бял шум

Някои звуци са силен стимул, който задайства т.н. „успокояващ рефлекс“ у бебето. Звукът от прахосмукачката или вентилаторът създава бял звук, който ще накара детето ви да се отпусне. Ако това не проработи, пуснете в стаята релаксираща музика.

Човешки контакт

Човешкият контакт е важен за здравето на бебето ви. Когато започне да плаче неудържимо, нежно разтрийте тялото му – крачетата, ръцете и стъпалата. Може да поставите бебето голо по корем върху гърдите ви. Така не само ще укрепите емоционалната връзка помежду ви, но и ще го накате да се почувства у дома си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ