Напишете дума/думи за търсене

Децата, родени през лятото, са по-емоционални

Децата, родени през лятото, са емоционални личности.

За тях са типични чувствителността, общителността, любопитството, активността, харизматичността. Безкрайно добри към обкръжаващите ги, те привличат хората към себе си като истинско слънце, което в по-късна възраст може да ги превърне в успешни лидери. В тяхната компания се усеща уют и топлина. Привързани са както към семейството, така и към приятелите си.

Имат в характера си целеустременост, упоритост, търпение и постоянство. Те са творчески натури, влекат ги изкуствата и науката. Отличават се с гордост и изобретателност. Сприхави са, но в същото време и готови да помогнат безкористно на близките си. Алтруизмът и склонността да прощават ги превръщат в добри приятели. Летните деца също така са мечтатели. Те обичат новите впечатления и тяхната любознателност ги превръща в страстни пътешественици и откриватели.

Летните деца най-често израстват по-високи и боледуват по-рядко. Това сочат данни от мащабно изследване, проведено във Великобритания в продължение на над 10 г. от учени от Университета на Бристол.

Резултатите показват, че децата, родени през месеците юли, август и септември - са средно с около 1 см по-високи от останалите си връстници, имат по-здрава костна структура и боледуват с около 25% по-рядко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ