Напишете дума/думи за търсене

Жена роди в шестия месец на кушетка в амбулатория в Ген. Тошево (Обновена)

Снимка: Рixabay

На кушетка в амбулаторията на филиала за Спешна медицинска помощ в град Ген. Тошево се роди момиченце с тегло – 850 г. , първа рожба на жена от село Снягово – казва акушерът по неволя фелдшер Димитър Алексиев. Бебето е изродено на 26 юли след обяд – добавя той.

21-годишна бременна жена идва в критично състояние – водите й са изтекли вкъщи, после започват кръвоизливи. „Като дойде при нас, започнаха и контракциите. Сложихме я на кушетката и след десетина минути бебето се роди” – разказва Алексиев. Той започва обдишване на новороденото с балон, после с назален катетър. През това време колежката му фелдшер Димитра Димова се е погрижила за хемодинамиката на майката, която е изгубила кръв. Помагала е и санитарката Теодора Тодорова. Детето е родено в шестия месец.

„Бебето тежеше 850 грама. Не извадихме плацентата от майката, за да не предизвикаме някакви проблеми. Срязохме само пъпната връв” – обяснява още Алексиев. „Дойде екип от Добрич, който пое майката и новороденото. Разбрах, че вече са в болницита във Върна, тъй като детето е недоносено” – добавя той. Преди 15 години му се е случило да изражда бебе в линейка от село Росица. Този път е вторият.

„Детето беше добре, по моя информация е засукало още вечерта” – казва още фелдшерът.

Майката Филиз Васвидин и бащата Румен Сергеев са безработни, живеят в село Снягово.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ