Напишете дума/думи за търсене

Как да се предпазим от есенни алергии?

Есента носи със себе си безброй алергии, от които трябва да се защитаваме. Добрата новина е, че с правилна "подготовка" кихането, хриповете и сърбящите очи няма въобще да се появят.

Този сезон не означава непременно рязка промяна във времето и неочакван студ. Напротив, вече сме били свидетели на необичайно топли октомври и ноември. Сравнително високите температури в комбинация с дъждовно време стимулират наличието на полени, прашец и мухъл във въздуха т.е. причинителите на алергии. Затова трябва да се подготвите от рано за появата им. Започнете да приемате хапчетата си против алергия 2 седмици преди обичайната поява на първите симптоми.

Падащите есенни листа може да са красиви, но са чудесен инкубатор за поява на плесен. Мухълът е алерген, който много ще ви навреди. Лошото е, че той може да се появи навсякъде, където има вода - включително в задния двор, в тревата на двора ви или в запушените улуци. Разковничето за намаляването му е контролът на влагата. Не забравяйте да попиете водата навсякъде, където я забележите. Редовно почиствайте улуци и поддържайте влажността в затворените помещения под 60 процента.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ