Напишете дума/думи за търсене

Детето прекарва много време пред телевизора. Ами сега?

Не оставяйте телевизора включен с часове наред, защото така го превръщате в член на семейството.

Много родители се сблъскват с момента, когато установяват, че детето им сякаш изведнъж е започнало да прекарва твърде много време пред телевизора. Всщност нищо не се случва просто така. Може би сте изпуснали момента, в който да ограничите достъпа до анимации на поискване. Спокойно! Има решение. Важно е обаче да го направите чрез малки стъпки, в които да се включи цялото семейство.

Не сядайте пред телевизора, когато се приберете от работа. Така оставяте у детето впечатление, че това е средство за почивка. А е точно обратното - телевизорът натоварва не само ума, но и зрението.

Сложете лимит за гледане на телевизия и за себе си, и за детето. Бъдете отговорни и следете внимателно това, което гледате, както и колко време прекарвате пред екрана и се опитайте да бъдете абсолютно последователни в решенията си. Не се поддавайте на това, че детето иска да види "само още едно нещо". Внимателно и постепенно започвайте да замествате детските филми с книги и семейни игри. Бъдете твърди в действията си и не забравяйте за личния пример.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ