Напишете дума/думи за търсене

Какви характеристики трябва да притежава добрата бебешка козметика

Когато става въпрос за грижа за кожата на най-малките, никоя майка не би направила компромис с качеството. Но дали всички майки знаят какво трябва да търсят в даден продукт или по-скоро какво не трябва да има в него, за да бъде той напълно безопасен за детето? Ето кои са характеристиките, на които трябва да отговаря един продукт за грижа за бебешката кожа, за да бъде максимално полезен и безвреден:

1. Не трябва да съдържа парабени, феноксиетанол, силикони, парафини, ГМО организми, изкуствени оцветители или аромати, нефтени деривати, химически филтри или наночастици. Голяма част от тези съставки доказано вредят на организма и много козметични марки започнаха да ги избягват.

2. Трябва да съдържа основно органични и натурални съставки, което да е посочено на опаковката със съответните сертификати за органично земеделие. Не се подвеждайте по думата „био“ в името на продукта, защото ако няма посочен сертификат, доказващ произхода на съставките, тази дума практически не значи нищо.

3. Не трябва да е тестван върху животни, а самото производство трябва да е съобразено с грижата за околната среда. Това показва етиката и отношението на производителя към потенциалните потребители, което резонира задължително и в качеството на продукта.

Проучвайки наличието на марки, покриващи тези характеристики, се спряхме на френската натурална органична козметика SO'BiO etic. Създадена е през 2007 г. от френската компания LEA NATURE с цел да съчетава безопасност, ефективност и удоволствие в грижата за кожата. Освен че не съдържат парабени, силикони, гликол, наночастици и PEG, ГМО организми и изкуствени оцветители и аромати, продуктите от марката са сертифицирани от Ecocert и отговарят на изискванията на COSMEBIO за натурална органична козметика. Био сертификатите COSMEBIO и Ecocert се дават на органични козметични продукти, в чието производство са вложени минимум 95% натурални съставки и растителни съставки, добити чрез органично земеделие. Синтетичните съставки трябва да са не повече от 5% и не трябва да има наличие на силикони, парабени, феноксиетанол, нефтени деривати, синтетични аромати и оцветители, ГМО организми и други.

Всички продукти с марка SO'BiO etic освен че притежават гореспоменатите сертификати, се произвеждат и с грижа за околната среда – не се тестват върху животни, опаковките са рециклируеми, а самото производство става посредством чиста и възобновяема енергия. В допълнение компанията дарява 1% от оборота си на екологични организации.

Специализираната серия за бебета на SO'BiO etic включва три основни продукта за грижа за кожата. Първият е почистващ гел за кожа и коса с 99% натурални съставки и 20% органични съставки. Гелът почиства нежната бебешка кожа и коса, като същевременно ги защитава, успокоява и овлажнява. Изключително деликатен продукт, който може да се използва от първия ден след раждането на детето, защото запазва баланса на кожата, притежава хипоалергенна формула, не люти на очите и се отмива лесно.

Гелът е със 100% натурален аромат на флорални нотки, без вредни вещества. Меката измивна база съдържа активни съставки от:

органично алое вера за дълбока хидратация, с успокояващо и противовъзпалително действие;

органичен мед, който омекотява кожата и действа антиоксидантно и антисептично;

флорална вода от органична лайка, която успокоява кожата и зачервяванията;

растителен глицерин, който предпазва кожата от изсушаване.

Голямо предимство на продукта е, че не съдържа алергени, парабени, сулфати, EDTA, PEG, Bisphenol A, гликолни етери, парафини, силикони, феноксиетанол, фталати и синтетични аромати.

Вторият продукт е почистваща вода, която защитава кожата и отново я овлажнява. Приложима е по всяко време и не изсушава нежната кожа, което я прави практична за използване у дома или навън. Богата на алое вера и растителен глицерин, водата почиства, хидратира и защитава кожата. Създадена отново с 99% натурални съставки и 20% съставки от биологично земеделие. Съдържа активни съставки от:

органично алое вера, което хидратира кожата в дълбочина и действа успокояващо и противовъзпалително;

флорална вода от органична лайка, която отново съдейства за успокояване на кожата и зачервяванията;

растителен глицерин, който предпазва кожата от изсушаване.

Продуктът, както всички други от марката SO'BiO etic, е преминал през дерматологичен контрол и притежава хипоалергенна формула с висока толерантност. Не съдържа алергени, парабени, сулфати, EDTA, PEG, Bisphenol A, гликолни етери, парафини, силикони, феноксиетанол, фталати и синтетични аромати.

Третият продукт за бебета с марка SO'BiO etic е мехлем за почистване на бебешко дупе, подходящ за употреба при всяка смяна на пелените. Създаден е с 99% натурални съставки и 25% съставки от биологично земеделие. Притежава деликатна формула, която почиства бебешкото дупе и го предпазва от зачервяване. Мехлемът съдържа активни съставки от:

органично алое вера, което успокоява кожата и има противовъзпалително действие;

органичен мед с омекотяващо, антиоксидантно и антисептично действие;

органично масло от маслини, богато на витамини А, В, С, Е, което подхранва и реструктурира кожата.

Продуктът, разбира се, е хипоалергенен, с висока толерантност и без съдържание на парабени, сулфати, EDTA, PEG, Bisphenol A, гликолни етери, парафини, силикони, алергени, феноксиетанол, фталати и синтетични аромати.