Напишете дума/думи за търсене

70% от жените изпитват чувство на гадене през първите месеци на бременността

Близо 70% от жените изпитват чувство на гадене през първите месеци на бременността.

Над половината от тях повръщат не само сутрин, но също и на обяд и вечер. Гаденето обкновено започва след шестата седмица, но може лесно да се справите с него, следвайки някои прости правила.

1. Вземете си почивен ден

Ако сутрин се събудите със сутрешно гадене, по-добре си вземете почивен ден. Обадете се на шефа си и си вземете болничен. Развитието на бебето ви е по-важно от всяка работа. Хубаво е дори да си вземете отпуск межу седмата и осмата седмица. Тогава сутршното гадене е най-силно.

2. Сложете над горната си устна крем с цитрусов аромат

Когато сте бременна всеки аромат може да доведе до гадене. Независимо дали някой съсед изхвърля боклука и вие не сте затворили прозореца или не сте изърсали петното от мляко. Тоа се дължи на естрогенът. Може обаче да се застраховате от неприятни аромати, ако намажете горната си устна с крем, който има цитрусов аромат. Той много рядко причинява чувство на гадене.

3. Пийте достатъчно вода

Ако чакате бебе, задължително пийте поне 8 ч.ч. воа на ден. Тялото ви не бива да остава дехидратирано, защото сутрeшното гадене ще бъде по-лошо от обикновено.

4. Яжте често, но по малко

Ако останете гладна за по-дълго време, стомашните киселини могат да доведат до гадене. Преяждането също не е за предпочитане. Затова яжте чесно, но в малки порции. За целта винаги носете със себе си различно снаксове като крекери, сушени плодове, бисквити и т.н.

4. Пийте чай от джинджифил

Джинджифилът подпомага работата на хранослмилателната система. Затова намерете начин да го консумирате. Най-хубаво е да си приготвите чай, защото няма да съдържа излишна захар. Ако не ви понася, може просто да си вземете сушен захаросан джинджифил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ