Напишете дума/думи за търсене

Как да въведем нова храна в менюто на бебето

Планирайте изпробването на нов вкус за спокойни моменти, когато бебето ви е будно и щастливо – ранният следобед често е подходящо време.

Избягвайте да предлагате нови храни на бебето, когато е гладно за мляко, тъй като това може да го обезсърчи. Вместо това му дайте половината от млякото и му предложете храната. Ако му дадете твърде много мляко, то ще е прекалено сито, за да опита нещо друго.

Когато започвате процеса на захранване, дайте на бебето само 1 или 2 чаени лъжички пасирана бебешка храна, смесена с малко кърма. Увеличавайте порцията и сгъстявайте консистенцията с приспособяването на вашето бебе към всеки етап.

След като бебето ви свикне с едно хранене с пасирана бебешка храна, увеличете твърдите с до 2 или 3 хранения дневно. Бебетата често могат да откажат неща, които са нови за тях, така че опитайте да слагате малко от новата храна на масата или на таблата на високото столче за хранене. Оставете бебето да поиграе с нея, преди да му дадете с лъжичка – накрая то може само да я опита, слагайки пръстите си в устата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ