Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които не знаете за връщането на работа след майчинство

Майчиното мляко е най-добрата храна за едно бебе. Но също така, събирането му с помпа в работно време е невероятна мъка. Ще се убедите, че разнасянето на шишета, грижата да са чисти, намирането на уединена стая, напускането на срещи по-рано и всичко друго, което се сетите, е изпитание и за най-здравата нервна система.

Съвсем отделно от това – наистина не искате звукът на помпата да бъде чут от всички. Когато известно време практикувате цеденето в офиса забелязвате също така с раздразнение, че не ви остава много време за работа. Което е проблем, както и да го гледаш.

Ще има дни, когато ще ви се иска да напуснете. Дори и да имате прекрасно ангелче вкъщи, което спи по цяла нощ, вие сте уморена. Просто едно дете иска своето и то постоянно. Твърде много задължения и твърде малко време. Пък и, както казахме, малко сте назад с материала. Екселските ви умения са деградирали до таблица с броя акания на бебето и часовете му за почивка. Месеци не сте водили нормални разговори с възрастни хора. А технологиите дори са напреднали в това време, защото това им е работата. Ще има и дни, когато ще ви се иска да захвърлите всичко, защото напрежението ви идва в повече. Но не бързайте с крайни решения. Дайте си време, за да свикнете отново.

Ще трябва да си намерите отново мястото. Докато ви е нямало, колегите ви са измислили функциониращи начини да се справят с работата без ваша помощ. Просто им се е наложило. Има вариант дори, да са ви заместили с някой нов колега временно, а този човек сериозно се е постарал да ви измести и да остане трайно на мястото ви. Сега ще ви се наложи да си извоювате отново позицията на "най-добър служител на всички времена". И дори най-добрите шефове ще очакват от вас да се стараете много сериозно, показвайки истински ентусиазъм в работата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ