Напишете дума/думи за търсене

Могат да ли видеоигрите да имат полза за детето?

Повечето родители се фокусират върху негативите от видеоигрите, по които е лудо детето им. Има обаче и доста положителни неща.

Ако контролирате времето, прекарано от малчугана пред компютъра, може да помогнете да развие определени знания и умения, които в противен случай биха отнели години да усъвършенства. Ето някои от тях.

1. Креативност и причинно-следствена връзка

Във видеоигрите винаги има проблем, който трябва да бъде решен. За да стигне до следващото ниво, детето ви ще трябва да разбере как е роден проблемът, как ще се развие и по какъв начин може да го реши. Така започва да свързва причина и следствие. Освен това ще иска да реши проблема по най-различни начини, което ще го направи по-креативно.

2. Интерес към историята и културата

Много игри са базирани върху живота на реални исторически личности или се развиват през минали епохи. Това събужда интереса на малчугана. Така той ще се поразрови в интернет кой е Александър Велики, какво е станало с Римската империя, кога са живели първобитните хора, къде се намира Антрактида и т.н.

3. Приятелства

В мрежата децата ви ще могат да се сближат с техни връстници, които имат същите интереси. С тях ще споделят идеите си за стратегии в играта. Освен това ще могат да се съветват с тях за други игри. По този начин по-лесно ще се социализират.

4. Сближавате се с малчугана

Чрез видеоигрите може да се сближите с детето си. Единственото, което трябва да направите, е да вземете конзолата и да играете с него. Покажете, че споделяте интересите му и позволете да ви научи как да играете. Разбира се, оставете детето да победи, за да не накърните самочувствието му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ