Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари в Нова Зеландия: За мен, за Меган и за "нашето малко коремче" е чест да сме тук (Снимки)

Принц Хари и бременната му съпруга Меган Маркъл се срещнаха с млади хора в кафенето Марануи в Уелингтън СНИМКИ: Ройтерс

Британският принц Хари и бременната му съпруга Меган не се изплашиха от лошото време в Уелингтън в Нова Зеландия и се срещнаха с млади хора, участващи в редица проекти за менталното здраве, предаде ДПА. Срещата се проведе в посещаваното от сърфисти кафене Марануи в столицата на Нова Зеландия.

Двойката говори за това колко е ценно да се дискутират въпросите, свързани с менталното здраве и менталните проблеми. По време на дискусията персоналът на кафенето сервира на Меган само подходящи за бременна жена изкушения, сред които кифлички с портокали и фурми, овесени хапки със сладко от горски плодове и разнообразна селекция от местни сезонни плодове, предаде БТА.

След Уелингтън Меган и Хари се отправиха въпреки дъжда към най-северния край на Южния остров на Нова Зеландия, предаде Ройтерс. Двойката пристигна там с хеликоптер за визита в националния парк Абел Тасман. Там на брега на морето местно племе приветства знатната двойка с традиционна церемония, придружавана от свирене в раковина. После знатната двойка докосна носовете си с местни хора, чакащи на дълга опашка, за да изпълнят традиционния поздрав с нос, познат като хонги.

Заради лошото време бе отменена проява за садене на дръвчета. Меган и Хари прекараха известно време в шатра, пиейки чай и похапвайки кексчета с местни ученици.

Когато времето се пооправи двойката се разходи по съседния плаж, известен със златния си пясък. Там двойката успя да се запознае и с уека, позната още като новозеландски дърдавец - местна малка птица, която не може да лети и която се възприема като "новозеландската версия на маймуната", заради нахалната си и дръзка природа.

Въодушевен от визитата си в природния парк, принц Хари каза, че за него, за съпругата му и за "нашето малко коремче" е благословия да сме тук". Така той намекна за бременността на Меган.

Вчера знатната двойка се срещна с новозеландската премиерка Джасинда Ардърн в Уелингтън. Тя подари на Меган обеци, дело на местен дизайнер на бижута, които бяха с формата на две пера. Хари получи от премиерката албум с изпълнения на новозеландската ударна банда Шейпшифтър. С Ардърн Хари и Меган говориха за климатичните промени и за тихоокеанския регион. Джасинда, която неотдавна роди момиченце, може също така и да е дала някои друг съвет на бъдещата майка Меган.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ