Напишете дума/думи за търсене

Най-често срещаните неразположения по време на кърмене

Маститът се изразява във възпаление на жлезистата тъкан. Гърдите ви могат да станат изключително чувствителни, подути и на червени петна.

Възможно е да развиете симптоми, наподобяващи тези при грип. Препоръчително е да продължите да храните своето бебче и да почивате възможно най-много. Трябва да обсъдите с вашия лекар дали е препоръчително да започнете антибиотичен курс, или да приемате обезболяващи.

Напукани/кървящи зърна

В повечето случаи този проблем бива породен от неправилно засмукване. При това положение помолете вашата акушерка да ви наблюдава и напътства, обсъдете с личния лекар кои болкоуспокояващи е безопасно да използвате или използвайте протектори за зърна, с които мигновено ще почувствате облекчение. Мазането на възпалените зърна с крем, успокояващ раздразненията, непосредствено след кърмене също би имало успокояващ ефект.

Възпаление

Ако чувствате болка по време на кърмене, която се увеличава час след него, може би тъканта на гърдата е възпалена. Друг симптом на възпаление би била обострената чувствителност на кожата към дрехите. Обърнете се към своя лекар, ако имате подобно оплакване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ