Напишете дума/думи за търсене

Помощ! Бебето криви очите си

Често се случва през първите месеци очите на бебето от време на време да се изкривяват силно навън или навътре.

В повечето случаи с възрастта те се нормализират. Ако обаче дори през първите месеци очите се обръщат навън или навътре непрекъснато, или през по-голямата част от времето, или ако не се оправят към третия месец, трябва да се консултирате с очен лекар.

Много пъти родителите смятат, че бебето е кривогледо, а в действителност очите му са съвсем нормални.Получава се така, защото разстоянието между очите е сравнително по-голяма у бебето, отколкото у възрастните, и бялото на окото, което вижда от към вътрешната страна на ириса, е много по-малко, отколкото бялото от външната страна.

Бебето събира очите си нормално, така както правим ние, възрастните, макар и в по-малка степен. Очите му няма да останат в това положение. Ако смятате, че бебето има кривогледство, можете да проверите отражението на светлината в зениците му. Ако отражението е разположено симетрично върху зениците, очите не са кривогледи.

Родителите често питат, дали не е опасно да се закачат играчки над креватчето, защото понякога бебето си криви очите, за да ги гледа. Не слагайте играчки да висят точно под носа на бебето, а на такова разстояние, че да може да ги стига с ръце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ