Напишете дума/думи за търсене

Кога да започна да уча детето да чете

Ако детето разбира, че когато четем, произнасяме думите, които са напечатени на страниците в книжката, започнете да го насърчавате.

Първо му покажете му как правилно да държи книжката. Да, в това няма нищо странно. Съвсем нормално е някои малчугани да я хванат обратно или пък изобщо да не знаят какво да правят с нея. Все пак до този момент тя е било средство за игра или успокояващият "предмет", с който мама ги е приспивала.

Покажете му как да чете от първата страница до последната - от ляво на дясно. Бъдете много търпелива, позволявайте му да изучава всяка част от книгата. Позволете на дететето да прелиства страницата, която вече сте прочели. 

Използвайте разходките навън, за да го подготвите за уроците по четене. Показвайте му думи, написани на табели около вас, докато вървите по улицата. Обяснете, че думата е съставена от букви. А след това преминете и към самотозатвърждаване на буквичките. Все пак това е основното изискване за четенето. Ако малчуганът познава добре буквите, значи е време да започнете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ