Напишете дума/думи за търсене

Уверете се, че приемате достатъчно количество цинк, за да не се разболявате

Цинкът е основен минерал, който подпомага работата на имунната система и изследванията го свързват с понижаване на вирусната активност.

Механизмът му на действие е да възпрепятства репродукцията на вирусните клетки в слузните мембрани в горната част на респираторната система. Действа и при настинка, и при грип.

Представително мащабно изследване, проведено през 1996 г. в Кливланд, Охайо установява, че при хората, които са смучели по 6-8 цинкови таблетки на ден, има облекчаване на симптомите след 4-5 дни в сравнение с хората, които са взимали плацебо, при които облекчаването е настъпвало едва след 7-8 дни.

При първите знаци на дразнене в гърлото, хрема или умора взимайте по 15-30 мг цинк под формата на таблетки за смучене – те действат по-добре, защото атакуват на самото място, където и вирусът. Смучете по една таблетка на всеки 2 часа, докато се почувствате по-добре. Разбира се, ако сте бременна или кърмачка, консултацията с лекар е задължителна! Не приемайте нищо, без да е изрично изписано.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ