Напишете дума/думи за търсене

Симптоми при детето, които не е хубаво да подминавате

Голяма част от родителите предпочитат да изчакат няколко дни, когато се появи температура или лека кашлица, преди да предприемат мерки.

Това е нормално, но има други симптоми, които не бива да подценявате, а трябва да вземате мерки колкото се може по-бързо. Вижте някои от тях.

Висока температура

Температурата е от голямо значение в зависимост от възрастта на детето ви. Ако то е от 3 месеца и вдигне над 38 градуса, звъннете на педиатъра си. Същото трябва да направите, ако бебето ви е между 3 и 6 месеца и има температура над 38,5 градуса. За малчуганите над 6 месеца е опасно, ако вдигнат над 39,5 градуса. В тези случаи е хубаво да се посъветвате с педиатър, но най-вероятно става въпрос за обикновена инфекция, която се лекува лесно.

Температура с главоболие

Температурата е опасен симптом, ако е придружена с главоболие или болки във врата, появяване на обрив или на малки червени петънца по тялото на детето. Това може да подсказва, че малчуганът страда от менингит. Затова се обадете на лекар.

Необичайни бенки

Странните бенки мога, макар и рядко, да са симптом за проблем кожата. Това важи особено за тези, които са се появили още с раждането на детето ви. По време на баня всеки родител трябва да проверява тялото на рожбата си за бенки, които са променили цвета или формата си. По-добре да сте предпазливи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ